Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Cotidianul
Anul şi data apariţiei: 09-02-2013
Tematica: problematica steagului secuiesc
Categoria articolului: ştiri
Autorul articolului: Ioana Radu
Titlul articolului: Preşedintele CJ Covasna despre steagul "Ţinutului Secuiesc"
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.cotidianul.ro/presedintele-cj-covasna-despre-steagul-tinutului-secuiesc-206350/


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor (UDMR), consideră că este un lucru natural ca în localităţi din Ungaria să fie arborat steagul secuiesc, un "însemn care este foarte important în inima secuilor".
În ultimele zile, în multe judeţe şi localităţi din Ungaria a fost arborat steagul secuiesc.
Sandor, a declarat, sâmbătă, că a fost înştiinţat că steagul secuiesc a fost arborat sau urmează să fie arborat de mai multe autorităţi judeţene din Ungaria, precum Heves, Csongrád, Szolnok sau Békés.
"Este un lucru natural ca judeţe sau localităţi din Ungaria să arboreze steagul secuiesc, acest însemn care este foarte important în inima secuilor", a spus Tamas, citat de Mediafax.
Preşedintele CJ Covasna a reiterat că, astfel, "ceea ce nu este ascultat la Bucureşti este auzit la Budapesta, Bruxelles sau Washington".
Tamas a subliniat că, în timp ce alţii vorbesc despre steagul secuiesc, în comuna Méhkerék din Ungaria, pe clădirea Casei Satului (Primăria) este inscripţie bilingvă şi sunt arborate steagurile Ungariei şi României.
"De asemenea, în timp ce vorbesc cu dumneavoastră, steagul Moldovei este arborat pe Cetatea Neamţului sau o structură a Ministerului de Interne poartă denumirea ISU 'Ţara Bârsei' al judeţului Braşov sau în judeţul Alba eşti întâmpinat cu 'Bine aţi venit în Ţara Moţilor'. Nici noi nu vrem altceva decât puţin respect faţă de simbolurile noastre", a spus Tamas.
Potrivit acestuia, problema steagului secuiesc este un subiect "umflat artificial" pentru a distrage atenţia opiniei publice de la probleme importante ale ţării, precum faptul că între timp a fost aprobat bugetul, în care nu sunt incluse, spre exemplu, fonduri pentru construcţia aeroportului de la Braşov sau pentru Autostrada Transilvania.    
  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.